img_5756Tomatsaus er blitt et grunnelement i min matlagning. Med barn i hus er pasta, pizza og kjøttboller godt mottatt og når vi ønsker at mest mulig skal være hjemmelaget må vi ha en god tomatsaus på frys. Jeg har to gode oppskrifter på tomatsaus, men her skal jeg vise deg den mest anvendelige.

Men først; sausen kan du bruke på pizza, som pastasaus både med og uten fløte, til kjøttboller, som marinade på tomater, som smakstilsetning i gryte, når du lager lasagne og som hjemmelaget ketchup.

Den vi lager på Rosenberg er en litt sterkere variant enn den jeg lager hjemme. På Rosenberg starter vi med kutta løk, hvitløk og chili, hjemme ønsker jeg en mildere smak og litt ekstra med grønnsaker og starter med kutta løk, hvitløk, purreløk, sellerirot og gulrot. Grønnsakene finkuttes og svisses i olje i kjelen før jeg har på hakkede tomater:

img_5761

  • 2 løk, 5 fedd hvitløk, litt purreløk, sellerirot og gulrot finhakkes
  • eller 3 løk, 5 fedd hvitløk og 1/2-1 chili
  • sviss grønnsakene i en kjele med olje
  • ha eventuelt i tomatpuré som svisses noen minutter
  • ha på 5 bokser hakkede tomater
  • ha i tørkede urter som oregano, timian, oregano og laurbærblad
  • la sausen småkoke i 2 timer under litt omrøring
  • smak til med salt, pepper, sukker og soyaolje
  • Ønsker du den sterkere, slik vi lager den på Rosenberg, kan du også smake den til med worchestersaus og tabasco

Kjøl ned og frys i passe porsjonsbeger til fremtidig bruk.

IMG_5765

Lyst til å lage en god pastasaus? 

  • Reduser 1 boks kremfløte med 1/3. Smak til med noen spiseskjeer tomatsaus, salt og pepper
  • Kok pasta etter anvisning på pakken, strimle kokt skinke og soltørket tomat.
  • Bland alt sammen og server!

 

Da gjenstår å ønske god middag! Hilsen Cesilie, kokk på Rosenberg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s