Inviter familien til Sankthansfeiring med rømmegrøt og spekemat.
Skap stemning med bålpanne eller fyll kulegrillen med ved. Med lukten av bål og litt ekstra varme i sommerværet aktiviseres hele gjengen med leker i gresset som bocha og ringspill.

IMG_0643EndretDekk bordet med bestemors gamle duk, markblomster i vase, tallerkener, bestikk, glass, og blåmønstrede servietter. Kanel, sukker, smør og annet tilbehør settes frem i nostalgisk servise. Skap sommerstemning med inspirasjon i fargene til markblomstene. Vannmelon passer godt til spekematen og er samtidig et sommerlig dekor på bordet.

Server rømmegrøt med smør, sukker og kanel. Beregne 300 gr rømmegrøt per person og server gjerne rød saft til. På bordet settes også frem spekemat med potetsalat og nylaget eggerøre.

95 gr spekemat fordeles for eksempel slik:
40 gr spekeskinke
20 gr fenalår
15 gr dyrekjøtt
10 gr stabburspølse eller fårepølse
10 gr morrpølse

Er du veldig glad i spanske eller italienske skinker og pølser kan du bytte ut noe av det norske med for eksempel italiensk salami og serranoskinke. Urter som pynt og tilbehør gir god lukt, smaker godt og er vakkert å se på.

Skal du ha rømmegrøt vil vi anbefale deg å beregne 150 gr potetsalat per person og eggerøre av 2 egg. Melon, druer, fiken, jordbær, små tomater og andre frukt og grønnsaker er veldig godt til. Dette kan legges på samme fat som spekematen og gjør seg godt som garnityr og til pynt.

IMG_0639-kopiEndretPå bålet grilles marshmellows etter mat og i tillegg passer det veldig godt med jordbær, krem, vaniljesaus og is og vaffelhjerter med nylaget syltetøy til.

Og er du kreativ og vil pynte deg og andre kan du jo lage blomsterkrans: https://www.klikk.no/mote/detnye/shopping/slik-lager-du-din-egen-blomsterkrans-2757091

Vi ønsker deg en flott feiring langt inn i sommernatten! Og du er velkommen til oss for gode råvarer i Kanalveien 8 i Lillestrøm.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s