Historien om Rosenberg startet 16. mai 1931. Da åpnet Daniel Rosenberg kjøttbutikk nederst i bakken i Fetsund sentrum. Dyr til slakting ble hentet fra gårdene i området frem til slutten av 80- tallet, da det ikke lenger var nok tilgang på dyr, og slakteriet ble lagt ned. I kjelleren på Meieriet var det pølsemakeri frem til slutten av 50-tallet. Da fikk det nye lokaler lengre inn i Falldalen og dette ble drevet der frem til i 2006. Selve butikken har flyttet på seg flere ganger frem til den i 1999 ble flyttet inn i Rosenberggården.
Vårt kapittel i Rosenbergs historie begynte i 2006, da vi overtok driften. Vi fortsatte tradisjonen med familiebedrift; Bente, Camilla og Cesilie. Mor og døtre med matfaglig bakgrunn både som husmor, butikkslakter og kokk, og med mange år i matbransjen.
Den eldre generasjon pølsemakere og Rosenbergere har vært gode støttespillere igjennom disse årene; Tore, Ruth, Arne og Helge har bidratt ved å lære bort, smake på og å gi gode råd.
Vi driver med respekt for det familien Rosenberg har bygget opp i generasjoner. I tillegg til mange nye produkter lager vi alle de tradisjonelle produktene på de gamle receptene.
Den gang pølsemakeriet var nytt kom Strøm-Larsen fra Oslo til Rosenberg for å lære moderne pølseproduksjon. I dag er det Strøm-Larsen som lager våre pølser i sitt nye pølsemakeri i Kjøttbyen i Oslo.
Butikken i Fetsund ble lagt ned ved nyttår 2016, og flytter til Lillestrøm høsten 2017. I mellomtiden fortsetter Strøm-Larsen å produsere pølsene våre for salg i Coop Extra Fetsund, Joker Gan og Coop Extra Sørumsand.
Fortsettelse følger……………….